Choose language

Onko teknologiateollisuus jäänyt jälkeen työvoimanhallinnan kehityksessä?

Teknologiateollisuus on tunnettu nopeasta tahdistaan ja jatkuvista muutoksista, jotka vaativat työntekijöiltä sekä joustavuutta että tarkkaa osaamista. Uudistukset ja teknologinen kehitys pitävät alaa jatkuvasti liikkeessä, ja tässä ympäristössä Aikajana tarjoaa juuri sen mitä tarvitaan: tehokkuutta, tarkkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä työvoimanhallintaan. 

Aikajana-työvoimanhallinta-teknologiateollisuus-featured-1200x700

Vauhdikas työympäristö vaatii virtuoosimaista sopeutumiskykyä

Teknologiateollisuuden työympäristössä jokaisen osan tulee liikkua täydellisessä harmoniassa, mutta olla kuitenkin valmiina muuttamaan suuntaa sekunnin murto-osassa. Työntekijöiden täytyy olla tietyllä tavalla monitaitureita, jotka osaavat reagoida nopeasti ja tehokkaasti yllättäviinkin tilanteisiin – oli kyseessä sitten laitevika, äkillinen tilaus tai tuotantoprosessin päivitys. Siksi työajanhallintajärjestelmän pitää olla joustava ja mahdollistaa erilaisia toimintamalleja. Aikajana pystyy auttamaan työntekijöitä ja esihenkilöitä työajan hallinnassa hyvinkin äkillisissä muutoksissa sujuvasti ja stressittömästi.

Oikea osaaminen oikeassa paikassa

Työntekijät eivät ole vain nimiä työvuorolistassa; he ovat alansa asiantuntijoita, joiden erikoisosaaminen ja ammattitaito pitävät yrityksen koneiston käynnissä. Teknologiateollisuuden työroolit ja osaaminen vaihtelevat aina tuotantotyöntekijöistä insinööreihin ja projektijohtajiin. Osaaminen on erikoistunutta: työntekijöiden tulee hallita sekä käytössä olevat koneistot että ymmärtää tuotantoprosessien kokonaisuus. Insinöörit, asiantuntijat, laadunvalvojat, huoltoteknikot ja monet muut kantavat kortensa yrityksen ja teknologiakehityksen yhteiseen kekoon – kukin omassa, tärkeässä roolissaan.  

Teollisuuden erityisosaamisen tarve on siis valtavan laaja ja erilaisia työvuorokäytänteitäkin voi olla yhdessä yrityksessä monia. Aikajanan avulla yhdistät oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin – varmistamaan, että jokainen osa tästä monimutkaisesta koneistosta toimii moitteettomasti.

TES:ien ja paikallisten sopimusten tilkkutäkki

Tänä päivänä paikalliset sopimukset ovat teknologiateollisuudessa varsin yleisiä ja edelleen lisääntymässä. Alan TES:eissä erityistä huomiota kiinnitetään työntekijöiden osaamisen kehittämiseen ja työturvallisuuteen, joka on keskeistä erityisesti teknisesti vaativissa ja riskialttiissa tehtävissä. 

Paikallinen sopiminen taas tarkoittaa käytäntöä, jossa työnantaja ja työntekijät sopivat työsuhteen ehdoista työpaikkakohtaisesti, usein työehtosopimuksen puitteissa sallitulla tavalla. Sopia voidaan esimerkiksi palkanmaksun erityisehdoista, ylitöiden korvaamisesta, työaikojen joustoista tai erilaisista työvuorojärjestelyistä, kuten 12 tunnin työvuoroista. Teknologiateollisuudessa, jossa työ voi vaihdella suuresti esimerkiksi projektikohtaisesti, paikallinen sopiminen tarjoaa arvokkaan työkalun työn organisointiin.

Monista erilaisista sopimuksista voi mennä herkästi sekaisin, mutta niiden integrointi suoraan järjestelmään auttaa sinua tekemään  joustavat työvuorosuunnitelmat ja työaikajärjestelyt, jotka tukevat sekä työntekijöiden hyvinvointia että yrityksen tuottavuutta. Osaamisen osoittaminen oikeaan paikkaan, ylitöiden hallinta ja työaikapankkien tehokas käyttö ovat esimerkkejä Aikajanan suosituista ominaisuuksista

Aikajana tuo selkeyttä ja tehokkuutta työvoimanhallintaan

Aikajana on joustava ja turvallinen järjestelmä – käytännön ratkaisu, jonka olemme kehittäneet vastataksemme myös teknologiateollisuuden tarpeisiin. Sen käyttöönotto yrityksessä voi aidosti helpottaa työvuorosuunnittelun, työaikaseurannan ja henkilöstöhallinnan päivittäisiä haasteita. Aikajanan avulla voidaan paremmin yhdistää työntekijöiden osaamiset oikeisiin paikkoihin, tulkita teknologiateollisuuden TES:ejä ja paikallisia sopimuksia vaivatta ja automaattisesti, sekä kohdistaa tunnit oikeille kustannuspaikoille tai projekteille luotettavasti.

Työvoimanhallintaa teollisuuden tarpeisiin

Voisiko Aikajana olla yrityksellesi oikea ratkaisu?

Tutustu

 

Lue lisää aiheesta