Miten automatisointi ja tekoäly tehostavat julkisen sektorin taloushallintoa?
Kuntien tarve tehostaa toimintojaan kasvaa entisestään lähivuosina. Visma Aquilan kehitysjohtaja Saana Issakainen avaa...
Hyvinvointialueiden hallinnollinen taakka on aivan omaa luokkaansa. Siksi on erityisen tärkeää, että käytössä olevat järjestelmät auttavat ja helpottavat käyttäjiensä arkea tehostamalla prosesseja ja osoittamalla oikean osaamisen oikeaan paikkaan. Kun järjestelmät keskustelevat keskenään, myös tiedolla johtaminen ja sitä myötä tarpeen ja tilanteiden ennakointi helpottuu.
Vastaamme hyvinvointialueiden tarpeisiin ja haasteisiin automatisoiduilla ja integroiduilla ohjelmistoilla, jotka auttavat hyvinvointialueita varmistamaan tehokkaan toiminnan ja resurssien viisaan käytön. Yhteisenä tavoitteena on parantaa henkilöstön työhyvinvointia ja sitoutumista, sekä varmistaa, että palvelut kansalaisille ovat laadukkaita ja vaikuttavia.
Suomalaiset hyvinvointialueet luottavat Solveonin toimintavarmoihin tuotteisiin.
Tarkka budjetti ja pula osaavasta työvoimasta tuovat omat haasteensa hyvinvointialueen toimintaan. Samalla kun kustannuksista pitäisi löytää säästöjä, haluaa jokainen hyvinvointialue tarjota kansalaisille saavutettavaa ja laadukasta palvelua.
Yksi tapa säästää kustannuksia on investoida järjestelmäkokonaisuuteen, jonka palaset on helposti integroitavissa keskenään. Näin tieto kulkee kitkatta järjestelmästä toiseen ja on helposti löydettävissä, jolloin työntekijöiden aikaa ei kulu tiedon etsiskelyyn ja manuaaliseen siirtelyyn.
Kun järjestelmä vielä automatisoi osan rutiininomaisista töistä, säästyy aikaa ja resursseja hyvinvointialueen ydintekemiselle. Samalla säästöjä syntyy siitä, kun monen irrallisen järjestelmän rikkinäinen himmeli korvataan hyvinvointialueen tarpeisiin suunnitellulla ratkaisulla.
Palkanmaksun onnistuminen oli keskeinen tavoite hyvinvointialueiden aloituksessa. Hyvinvointialueiden perustaminen oli mittava muutos organisaatioille. Paineet onnistuneeseen starttiin olivat suuret, mitä lisäsivät vielä aiemmin julkisuudessakin laajalti esillä olleet epäonnistumiset järjestelmähankkeissa.
Satu Keskitalo-Makkonen
toimitusjohtaja, Monetra Pohjois-Savo
Työvuorosuunnittelu vei joissain paikoissa esihenkilöiltä suorastaan järkyttävästi aikaa. Nyt, kun taustatiedot ja tarpeet ovat ohjelmistossa kunnossa, voi resurssisuunnittelija säästää todella paljon aikaa optimointimoottorin avulla. Toiveet voidaan huomioida sen mukaan, mikä on kokonaisuuden kannalta järkevää.
Petteri Hakkarainen
resurssihallinnan päällikkö, Siun Sote
Numeron tuo näkyville sellaista tietoa, joka on aiemmin pohjautunut mututuntumaan. Nykyään näemme visuaalisena raporttina, että miten asiat oikeasti on.
Niina Sipronen
palomestari, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos
Kysy asiantuntijaltamme – se ei sido sinua mihinkään!
Lataa opas
Uuden järjestelmän hankinta on iso ja tärkeä muutos koko hyvinvointialueelle. Varmista, että teet fiksun tarjouspyynnön, jolla SaaS-palvelujen hankintaprosessi etenee onnistuneesti maaliin.
Kuntien tarve tehostaa toimintojaan kasvaa entisestään lähivuosina. Visma Aquilan kehitysjohtaja Saana Issakainen avaa...
Minkälaiset muutokset vaikuttavat työelämässä ja miten HR-ammattilaiset voivat valmistautua niihin parhaalla...
Palvelukehityksemme ytimessä on asiakkaiden aktiivinen osallistaminen. Lue blogista kuinka varmistamme parhaiden...
Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.