Choose language

Huonojen työkalujen aika on ohi

Työnteon murroksessa automaatiolla on suuri rooli. Oikeanlainen henkilöstön kehittämisen HRD-ratkaisu kerää tiedon yhteen ja tekee työnteosta sujuvaa.

Visma-Sweden-22_5180-1

Digitalisaatio ja automaatio eivät ole vielä saumatonta arkipäivää kovinkaan monessa talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnossa. Niiden arvo tulee kasvamaan nopeasti, kun organisaatioissa puhaltavat muutosten tuulet. Digitalisaatio, automaatio ja tekoälyn kehitys kirittävät muutosta ja tuovat ratkaisuja hyvinvointiyhteiskuntamme vaikeisiin kohtalonkysymyksiin.

Työnteon murroksessa automaatiolla on suuri rooli. Automaatiolla tarkoitetaan liiketoimintalogiikkaa tai -prosessia, ohjelmistoa tai järjestelmää, joka suoriutuu tehtävistä itsenäisesti, esimerkiksi ilman ihmisen käskyä tai napin painallusta. Automaation tarkoitus on helpottaa arkea, säästää resursseja ja suunnata niitä rutiininomaisesta toistosta tärkeämpiin toimintoihin, kuten asiakaspalveluun. Se auttaa eliminoimaan inhimillisiä virheitä ja keventää kustannuksia.

Sujuvuutta tekemiseen

Toimivat henkilöstönkehittämisjärjestelmät auttavat sujuvoittamaan työtä nyt sekä tulevaisuudessa. Maineessa on kuitenkin parantamisen varaa. Visma Aquilan Business Development Director Mika Kukkosen mukaan yritykset ja julkinen sektori ovat nähneet vuosien saatossa monenlaisia järjestelmiä, joihin ei olla oltu aina tyytyväisiä. 

“Organisaatioon on saattanut kertyä järjestelmiä ja ohjelmistoja, jotka eivät keskustele keskenään. Markkinoilla on ollut vahvoja toimijoita, joiden asemaa on ollut vaikea huojuttaa, mutta aikaa myöten niiden tuotteita on lakkautettu. Tiedot ovat pirstaloituneet ja eri funktioihin on syntynyt eri järjestelmiä”, Kukkonen sanoo.

Nyt monet yksityiset ja julkiset organisaatiot haluavat jättää kankeat järjestelmät historiaan ja etsivät uusia ratkaisuja. HRD-järjestelmien tavoitteena on koota maailmaa yhteen. Niiden täytyy olla helposti integroitavia muihin järjestelmiin sekä helppokäyttöisiä ja intuitiivisia. Käyttö pitäisi saada liikkeelle sisäisellä tiedottamisella ilman erillisiä käyttökoulutuksia. Tällöin käyttöönotto on Kukkosen mukaan päätös, ei projekti.

“Kun järjestelmän käyttöönottoa ryhdytään edistämään, työkalu ei saa hidastaa tai olla kitkana tai jarruna. Olemme toistuneesti saaneet Visman tuotteista myönteistä palautetta”, Kukkonen kertoo.

Visman HRD-järjestelmissä on sisäänrakennettuna työelämätaitoja, pätevyyksiä, lupia, sertifikaatteja ja koulutustarpeita. Tavoite on piirtää osaamisprofiilia sekä tuoda pätevyyksiä ja taitoja esiin. Se tarjoaa hyvän työkalun henkilöstön strategiselle kehittämiselle.

 

Miten kehität organisaation osaamista ja miten HRD-järjestelmät siinä auttavat?

Lataa opas

 

Related blog posts