Choose language

Personec F ESS sähköinen allekirjoitus automatisoi työsopimusprosessin

Kohti tulevaisuuden työelämää - Personec F ESS sähköinen allekirjoitus nostaa tehokkuuden uudelle tasolle. Modernilla työsopimusprosessilla säästät aikaa, parannat tietoturvaa ja sujuvoitat sekä työnantajan että työntekijän kokemusta.

Rautatalo_konttorilla_kaksi_naista_Solveon.fi_Kuvituskuvia_1200x800Sähköisen allekirjoituksen suosio on kasvanut merkittävästi koronapandemian kiihdyttämän digitalisaation myötä ja sen käyttö onkin Pohjoismaissa kasvussa. Tämä tieto ei yllätä - onhan sähköinen allekirjoitus todella kätevä, eikä rajoita asioiden hoitamista tiettyyn aikaan tai paikkaan. Myös julkinen sektori on osoittanut kasvavaa kiinnostusta sähköistä allekirjoitusta kohtaan, ja toiminto tukeekin hyvin monen julkisen sektorin toimijan strategisia tavoitteita.

Työsopimuksen sähköisellä allekirjoituksella säästät työaikaa ja kustannuksia

Julkisella sektorilla on ollut runsaasti keskustelua kustannussäästöistä sekä digitalisaation tuomista mahdollisuuksista niiden osalta. Personec F ESS tarjoama työsopimusten sähköinen allekirjoitus on toiminto, jonka avulla julkisen sektorin toimijat voivat säästää aikaa, vähentää manuaalista työtä ja näin myös pienentää kustannuksia.

Personec F ESS sähköisellä allekirjoituksella voit nyt kätevästi käyttöliittymän kautta lähettää allekirjoitettavaksi niin työsopimuksen, virkamääräyksen kuin toimeksiantosopimuksen. Olemme huomioineet toiminnon uudistuksessa myös allekirjoitettujen työsopimusten arkistoinnin osana sähköistä prosessia.

Miten automatisoida työsopimusprosessi Personec F ESS sähköisen allekirjoituksen avulla?

Personec F ESS auttaa tehostamaan prosessien läpimenoa ja säästää näin arvokasta työaikaa. Lisäämällä sähköisen allekirjoituksen työsopimusprosessiin, saat tiedot liikkumaan sähköisesti ja voit automatisoida prosessin alusta loppuun.

Osana työsopimusprosessia työsopimus on mahdollista lähettää allekirjoitettavaksi sähköisesti, jolloin kaikki osapuolet voivat allekirjoittaa sen ajasta tai paikasta riippumatta. Näin viet sujuvammin ja tehokkaammin läpi koko työsopimusprosessin, eikä sopimusta tarvitse esimerkiksi välissä skannailla tai postitella. Personec F ESS -käyttöliittymässä näet, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolloin se on kaikilta osin pätevä.

Työsopimuksen allekirjoitusta ei tarvitse myöskään erikseen seurata ja odottaa, vaan sen matkan voi automatisoida jatkumaan palkkahallintoon suoraan allekirjoituksen jälkeen, mikä tehostaa prosessia entisestään. Lisäksi voit liittää toimintoon myös työsopimuksen arkistoinnin, jolloin se siirtyy automaattisesti metatietojen kanssa talteen organisaationne omaan arkistointijärjestelmään.

Tiedon parempi seuranta ja vahva tunnistautuminen tukevat tietosuojan ja tietoturvan toteutumista

Personec F ESS järjestelmään integroitu sähköinen allekirjoitus on käyttökokemuksena sujuva ja helppo. Saat käyttäjänä lähetettyä työsopimuksen, virkamääräyksen tai toimeksiantosopimuksen sähköiseen allekirjoitukseen yhdellä painikkeella ja ilman manuaalista tiedostojen latailua, mikä tukee myös tietosuojan ja tietoturvan toteutumista.  

Kun tiedon kulkua ja käsittelyä voidaan optimaalisesti hallita, dokumentit eivät jää vahingossa asustamaan tarpeettomille levynkulmille, työasemille tai työpöydille. Näin minimoidaan myös inhimillisiä riskejä tiedon käsittelyssä.

Tietoturvanäkökulmasta vahvalla tunnistautumisella toteutettu allekirjoitus on myös erittäin turvallinen ja hyväksi todennettu käytäntö, joka eliminoi omalta osaltaan mahdollista väärennöksen riskiä.

Miten sähköinen allekirjoitus parantaa työntekijäkokemusta?

Kustannussäästöjen, käyttökokemuksen ja tietoturvan lisäksi on syytä nostaa esiin myös työntekijäkokemuksen ja työnantajamielikuvan näkökulma. Henkilöstön hyvinvoinnin rooli korostuu nykyisessä työllisyystilanteessa, jossa osaajista käydään koko ajan entistä kovempaa kilpailua.

Työsopimus ja sen allekirjoitus ovat ensimmäinen uuden työntekijän kokemus organisaatiostanne rekrytoinnin jälkeen ja kannattaakin pohtia millaisen kuvan haluatte organisaatiosta antaa. Kenties modernin ja sujuvan?

Sähköisellä työsopimuksen allekirjoituksella uusi työntekijä ehtii rauhassa tutustua sopimukseen, voi allekirjoittaa sen riippumatta sijainnista ja saa samalla kätevästi sähköisessä muodossa talteen myös oman kappaleensa työsopimuksesta. Kokemus muodostaa organisaatiosta helposti turvallisen, luotettavan ja ennen kaikkea modernin kuvan - mikä on julkisella sektorilla erityisen arvokasta.

Tervetuloa mukaan kanssamme uudistamaan organisaationne käytänteet kohti tulevaisuuden työelämää!

Lue lisää Personec F ESS sähköisestä allekirjoituksesta

Modernilla työsopimusprosessilla säästät aikaa, parannat tietoturvaa ja sujuvoitat sekä työnantajan että työntekijän kokemusta.

Lue lisää

Suosittelemme lukulistalle myös:

Related blog posts