Choose language

Vero API automatisoi verokorttien manuaalisen käsittelyn ja säästää työaikaa

Verokorttien käsittelyn automatisoiva Vero API helpottaa palkkahallinnon vuodenvaihteen työkuormaa merkittävästi.

Visma-Finland-22_3136

Verohallinnon rajapintapalvelu Vero API, jonka ansiosta Visma Aquilan palkkahallinto-ohjelmiston Personec F:n käyttäjät voivat hakea henkilöstönsä ennakonpidätystiedot palkanlaskentaan suoraan verottajan tiedoista, pudottaa suuren määrän manuaalista työtä pois. Kun verokorttien tietoja ei tarvitse enää vastaanottaa useita eri kanavia pitkin, syöttää palkkajärjestelmään eikä kortteja arkistoida, säästyy palkkahallinnon asiantuntijan työtä keräämämme tiedon perusteella noin seitsemän minuuttia per verokortti. Suuressa työyhteisössä tämä voi tarkoittaa säästynyttä työaikaa jopa tuhannen tunnin eli yhden täysipäiväisen työntekijän verran.

Vero API helpottaa myös työntekijän arkea: hänen ei tarvitse enää itse toimittaa vero- tai muutosverokorttia työnantajalle, vaan Oma Vero -palvelussa tehdyt muutokset välittyvät suoraan työnantajalle. Tämä varmistaa tiedon ajantasaisuuden sekä poistaa virheiden mahdollisuuden ja niistä koituvan selvitystyön.

Säästyvästä ajasta kertyvä hyöty on erityisen suuri aloilla, joissa työvoimaa liikkuu paljon ja henkilöstön vaihtuvuus on suurta.

Rutiineista vapautuvalle työajalle on runsaasti muuta käyttöä palkkahallinnossa, joka ei ole säästynyt osaajapulalta. Kaikki ratkaisut tarvitaan resurssien riittämisen varmistamiseksi erityisesti julkishallinnon organisaatioissa, joiden tilannetta ei helpota arviolta 200 000 osaajan eläköityminen seuraavan vuosikymmenen vaihtuessa.

Käyttöönotto sujuvaksi Winnerit-verkostossa

Kuten aina tuotekehityksessämme, olemme hioneet myös Vero APIn ominaisuudet ja käyttöönoton kuntoon yhdessä asiakkaidemme kanssa. Personec F:n Winnerit-kehitysverkostossamme olemme käyneet läpi muun muassa työntekijöiden erilaisia tapoja verokorttimuutosten hakemiseen sekä asiakkaiden tarpeita ja toiveita sujuvasta käyttöönotosta.

Lisäksi olemme käyneet läpi ja hioneet sujuviksi poikkeamat ja yksityiskohdat, joita isoihin hallinnollisiin kokonaisuuksiin sisältyy aina. Verokorttimuutosten tapauksessa poikkeamia ovat esimerkiksi henkilöt, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta, rajoitetusti verovelvolliset sekä veroprosentin korottajat, joiden on lain mukaan pystyttävä edelleen ilmoittamaan tietonsa myös manuaalisesti. Lisäksi asiakkaidemme organisaatioissa työskentelee tyypillisesti henkilöitä, joilla on useita verokortteja. Tällöin on varmistettava, että kortti linkittyy aina oikeaan palvelussuhteeseen.

Vero API -rajapinta kehittyy jatkuvasti, mikä tarkoittaa vuoden mittaan uusia ominaisuuksia ja lisää hyötyä palkkahallinnon asiakkaillemme. Esimerkiksi tulotyyppejä kehitetään jatkuvasti reaaliaikaiseen suuntaan.

Miko Kiiski
Market Readiness Manager
Visma Aquila

 

Hyödynnätkö jo Vero API -rajapintaa?

​​Palkkahallinnon asiakkaanamme saat rajapinnan hyödyt helposti käyttöön ottamalla yhteyttä tukipalveluun tai myyntiin.

Ota yhteyttä

 

Related blog posts