Choose language

Ota työajan­seurannasta täysi hyöty irti

Haluatko kehittää ja optimoida työajanseurantaa? Olet oikeassa paikassa! Tältä sivulta löydät vinkkejä parhaisiin käytänteisiin ja linkkejä aihetta syventäviin sisältöihin.

Etsitkö uutta työajanseuranta­järjestelmää? Autamme mielellämme oikean ratkaisun löytämisessä.

wfm-04

Seuraa työaikaa projektikohtaisesti tai tutusti leimaamalla

Seuraa työhyvinvoinnin, kannattavuuden sekä lain vaatimusten toteutumista työajanseurannan työkaluilla sekä valmiilla raporteilla. 

Tältä sivulta löydät tarjoamamme ratkaisut, joiden avulla tuntien kirjaaminen on loppukäyttäjällekin vaivatonta – työaikojen kirjaaminen kun onnistuu myös kätevästi puhelimella ja tabletilla.

Solveon | Työajanseuranta

Näin voit hyödyntää työajanseurantaa tiedolla johtamiseen

Työajanseurannalla tuot arvokasta dataa päätöksenteon tueksi: ymmärrät paremmin, mihin työntekijöiden aika kuluu, mitkä tehtävät sisältävät turhaa tai aikaavievää työtä sekä missä kohtaa prosesseja voisi sujuvoittaa ja kustannuksia madaltaa.

Samalla huomaat, missä kohtaa resursseja on mahdollista jakaa tasaisemmin työntekijöiden välillä – ja opit ennustamaan paremmin myös tulevia rekrytointitarpeita.

Työajanseurannan avulla voit myös kohdistaa työtunnit eri projekteille, asiakkaille tai työlajeille. Tämä helpottaa kannattavuuden seurantaa sekä auttaa laskuttamaan toteutuneiden tuntien perusteella.

Solveon | Työajanseuranta

Näin varmistat, että lain vaatimukset täyttyvät

Työaikalaki vaatii, että työaikaa seurataan työntekijäkohtaisesti joko säännöllisen työajan kautta tai tehtyjen työtuntien mukaan. Molemmissa täytyy lisäksi kirjata erikseen poikkeukset, kuten yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korotukset.

Työaikakirjanpitoa on säilytettävä lain mukaan sekä kuluva vuosi, että myös kaksi seuraavaa vuotta sen jälkeen. Työnantajan etu ja myös velvollisuus on että työajanseuranta on tehty lain vaatimusten mukaisesti.

Solveon | Työajanseuranta

Näin työaikaa kannattaa seurata etätyössä

Vuonna 2020 uudistetun työaikalain ja etätyön lisääntymisen myötä työajanseurannan käytäntöjä jouduttiin uudistamaan ripeällä tahdilla – mutta paljon olisi vielä tehtävää.

Tärkeintä on taata, että työn kirjaaminen on työntekijälle mahdollisimman sujuvaa sijainnista riippumatta: selain- tai mobiilipohjaisen sovelluksen tarjoaminen tuntien kirjaamiseen sekä työaikapankin hyödyntäminen liukumien ja ylitöiden seuraamiseen ovat peruspilareita joita kannattaisi löytyä jokaiselta yritykseltä.

Aikajana | Työajanseuranta

Yritykset, julkishallinto 

 

Yhdistä työvoimanhallinta ja työajanhallinta joustavaksi kokonaisuudeksi.

 

🚀 Työvuorosuunnittelu, päivittäisten muutosten hallinta, työajan seuranta ja kohdistaminen, palkkatulkinta. 

 

💪 Joustavuus ja muokattavuus asiakkaan käyttötavan mukaan, työn tarpeeseen perustuva suunnittelu sekä mahdollisuus autonomiseen työvuorosuunnitteluun.

 

🏭 Valmistava teollisuus, varhaiskasvatus, yksityinen sosiaali- ja terveysala, logistiikka, vähittäis- ja tukkukauppa.

Numeron | Työajanseuranta

Yritykset, julkishallinto, hyvinvointialueet, palvelukeskukset

 

Työvoiman hallintaan vaativissa olosuhteissa.

 

🚀 Työvuorosuunnittelu, päivittäisten muutosten hallinta, palkkatulkinta.

 

💪 Keskitetyn suunnittelun mahdollisuudet, työn tarpeeseen perustuva suunnittelu sekä työvuorosuunnittelun tekoälypohjainen jakso-optimointi.

 

🏥 Julkinen ja yksityinen sosiaali- ja terveysala, pelastusala, vartiointiala, kiinteistöpalveluala, kunnat ja varhaiskasvatus.

Tiima | Työajanseuranta

Yritykset, julkishallinto, palvelukeskukset 

 

Monipuolinen ja mobiili ratkaisu työajanhallintaan.

 

🚀 Työajan seuranta ja kohdistaminen, poissaolojen ja lomien hallinta, palkkatulkinta.

 

💪 Monipuoliset toiminnallisuudet, kattava ja käyttäjäystävällinen mobiilisovellus sekä palkkatulkinta.

 

🏢 Asiantuntijaorganisaatiot, energia-ala, valmistava teollisuus, liitot ja järjestöt, sekä kunnat.

Asiakaskokemuksia

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat tuotteistamme. Ehkä sinäkin löydät näiden tarinoiden avulla organisaatiollesi sopivimman ratkaisun.

Etola | Asiakastarina | Solveon

Etola-yhtiöt valitsi Aikajanan kokonaisvaltaiseen työajanhallintaan

Etolalle oli erittäin tärkeää saada osa palkanlaskentaprosessista sähköistettyä ja esimiehille helppokäyttöinen työkalu työvuorosuunnitteluun. Vastaus haasteisiin oli Aikajana.

TAYS | Asiakastarina | Solveon

TAYS Sydän­sairaala ottaa Numeronista kaiken irti

TAYS Sydänsairaalassa työvuorot on jo vuosia suunniteltu Numeronilla. Nyt työkalun käyttö laajenee myös uuteen keskitetyn sijaishallinnan yksikköön.

Canon | Asiakastarina | Solveon

Canon hoitaa työajan leimaamisen sekä lomien ja poissaolojen hallinnan Tiimalla

Canonin työntekijöistä reilu 200 hengen työaikaa täytyy Suomen työaikalain mukaan seurata. Nykyään tämä hoituu kätevästi Tiiman työajan leimaustoiminnolla.

Ajankohtaista sisältöä työajanseurannasta

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua! Jos mielit löytää lisää materiaalia koskien työajanseurantaa, suuntaa tietopankkiimme. Se on mielenkiintoisten oppaiden ja artikkeleiden todellinen aarreaitta.

Aloita työaikaseuranta kevyesti – 3 + 1 vinkkiä

Työajanseurannan ei tarvitse olla ydinfysiikkaa, vaan parhaassa tapauksessa sen voi aloittaa sujuvasti jo parissa päivässä. Listasimme neljä vinkkiä helppoon ja sujuvaan työajanseurantaan.

Kevyt työajanseuranta – miten liikkeelle työajanseurannassa?

Työaikalainsäädäntö vaatii työtuntien seurantaa ja kirjaamista, eli työajanseuranta on työnantajalle lakisääteinen velvollisuus.

Tiedolla johtaminen ja työajan­hallinta

Datan voima työajanhallinnassa: Miten tasapaino uskomusten ja datan välillä parantaa päätöksentekoa ja tehostaa resurssien käyttöä? Lue lisää!

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Ota yhteyttä alta – me vastaamme mielellämme!

Työajanseuranta keskittyy työntekijöiden työtuntien, kuten aloitus- ja lopetusaikojen, taukojen ja ylitöiden, kirjaamiseen. Työajanhallinta sen sijaan kattaa laajemmin sekä työvuorosuunnittelun että työajanseurannan​​​.

Työajanseuranta on lakisääteinen velvollisuus, joka tukee työntekijöiden oikeudenmukaista kohtelua ja edistää henkilöstön työhyvinvointia. Se auttaa myös seuraamaan työmääriä, varmistamaan työtehtävien oikeudenmukaisen jakautumisen ja tunnistamaan tuottavuuden parannuskohteita​​.

Työajanseuranta voidaan toteuttaa eri tavoin, kuten leimaamalla, projektikohtaisesti tai oletusarvoisesti kiinteän työajan puitteissa. Valinta riippuu organisaation tarpeista ja työn luonteesta. On tärkeää valita järjestelmä, joka tukee organisaatiossasi sujuvaa ja tehokasta työskentelyä​.

Työaikalain mukaisesti on seurattava säännöllistä työaikaa sekä kirjattava erikseen yli-, hätä- ja sunnuntaityöt. Työaikakirjanpidon on sisällettävä työajat, tauot, ylityöt ja mahdolliset korvaukset. Kirjanpidon tulee olla saatavilla työntekijöille ja sitä on säilytettävä lain edellyttämä aika​​.

Ota meihin yhteyttä

Miten voimme auttaa? Lähetä yhteydenottopyyntö oheisen lomakkeen kautta, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.