Choose language

Onnistu SaaS-palvelun hankinnassa

Fiksu tarjouspyyntö varmistaa SaaS-palvelujen hankinnan onnistumisen. Nappaa talteen vinkit, joiden avulla viet ostoprosessin onnistuneesti maaliin.

solveon-vinkit-saas-palvelun-hankintaan-1300x800

Näin onnistut SaaS-palvelun hankinnassa – kolme tärkeintä vinkkiä

Fiksu tarjouspyyntö varmistaa SaaS-palvelujen ostamisen onnistumisen. Selvästi tilaajan etua painottavilla sopimusehdoilla julkaistu kilpailutus karsii todennäköisesti hyviä tarjoajia ja nostaa palvelun hintaa. Näillä vinkeillä viet ostoprosessin onnistuneesti maaliin.

Huomioi, että hyvästä sopimuksesta hyötyvät molemmat osapuolet, niin ostaja kuin myyjä.
Keskustele sopimusehdoista toimittajien kanssa ennen varsinaista kilpailutusta.
Hyödynnä sopimuksessa toimittajan omia ja nimenomaan kyseisen palvelun tuottamiseen soveltuvia ehtoja ja kuvauksia. 

Olemme tehneet hankintasi helpottamiseksi osto-oppaan, josta saat paljon konkreettisia ja hyödyllisiä neuvoja 💡 Ota ilmainen opas talteen täältä!

Jos haluat tietää lisää, sinun kannattaa jatkaa lukemista. 👇

 

1. Hyvä sopimus hyödyttää kaikkia

SaaS-palveluissa hyvä sopimus on sellainen, että siitä hyötyvät sekä ostaja että myyjä. Lähtökohtaisesti olet hyvissä käsissä, koska SaaS-mallissa liiketoiminta perustuu jatkuviin asiakassuhteisiin. Siksi palveluntarjoaja huomioi asiakastyytyväisyyden kaikessa ja erityisesti palvelunsa suunnittelussa.

Jotta pääset parhaaseen lopputulokseen, sinun kannattaa huomioida pari seikkaa SaaS-palvelujen kilpailutuksessa.

Jos kilpailutuksen sopimusehdot painottavat selvästi tilaajan etua, sillä ainakin kaksi varjopuolta: 1) Se karsii todennäköisesti vastuullisia tarjoajia ja 2) nostaa myös palvelun hintaa.

Molempia osapuolia hyödyttävä sopimus sen sijaan tuottaa suuremmat hyödyt pitkällä aikavälillä, koska se on kokonaistaloudellisempi ja kestävämpi malli.

 

2. Keskustele toimittajien kanssa sopimusehdoista

Ennen varsinaista kilpailutusta sinun kannattaa keskustella sopimusehdoista toimittajien kanssa. Näin et tule karsineeksi pois parhaita palveluntarjoajia epäedullisten sopimusehtojen vuoksi.

Voit pyytää etukäteen esimerkiksi toimittajien omat sopimusehdot, palvelutasokuvaukset ja projektimallit luettavaksi. (Markkinavuoropuhelu on tätä kuvaava juridinen termi.) Ja sitten käydä keskustelua niiden pohjalta ja laatia SaaS-palveluille sopivan tarjouspyynnön.

outi-jousi-800x800
Olennaista on, että tarjouspyyntöön laaditaan selkeät sopimukset, jotka sopivat juuri SaaS-palveluille. Koska SaaS-palvelut ovat lähtökohtaisesti samanlaisia kaikille asiakkaille, suosittelen markkinavuoropuhelun käymistä ennen asiakaskohtaisten muutostöiden vaatimista.

Outi Jousi

Counsel, Head of Public Procurement (Helsinki), Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

3. Toimittajan sopimuspohjat toimivat

Tiesitkö, että SaaS-palvelujen vakioehdoista poikkeavat sopimukset aiheuttavat ylimääräistä hallinnollista työtä, joka nostaa palvelun hintaa ja vie resursseja esimerkiksi kehitystyöstä?

SaaS-palveluun kuuluvat kiinteänä osana vakiomuotoiset sopimusehdot, koska palvelua tuotetaan ja tarjotaan samanlaisena kaikille asiakkaille.

Siksi sinun kannattaa hyödyntää sopimuksessa mahdollisimman paljon toimittajan omia ja nimenomaan kyseisen palvelun tuottamiseen soveltuvia ehtoja ja kuvauksia. 

 

4. Laadi parempi sopimus oppaan avulla

Pystyt laatimaan oppaamme avulla sellaisen tarjouspyynnön ja loppupeleissä sopimuksen, joka soveltuu nimenomaan SaaS-palvelulle. Perusajatus on se, että sopimusrakenteesta kannattaa tehdä mahdollisimman yksinkertainen.

Laadi oppaamme avulla sellainen sopimusrakenne, joka palvelee nimenomaan SaaS-palvelua. Tee sopimusrakenteesta mahdollisimman yksinkertainen ja liitä siihen vain välttämättömät dokumentit.

Lataa opas SaaS-palvelun hankintaan

Lataa tästä maksuton oppaamme, jonka avulla opit tekemään toimivan tarjouspyynnön ja sopimuksen SaaS-palvelun hankintaa varten.

Tutustu ratkaisuihimme työsuhteen elinkaaren hallintaan

Rautatalon avokonttori Solveon.fi Kuvituskuvia 1200 x 800

Palkka- ja henkilöstöhallinto

Palkka- ja henkilöstöhallinnon ratkaisumme varmistavat sujuvat prosessit palkanmaksuun ja työsuhteen tietojen hallinnointiin.

Mies ja nainen Solveon.fi Kuvituskuvia 1200 x 800

Henkilöstön kehittäminen

Henkilöstön kehittämisen ratkaisuillamme osaamisen johtaminen hoituu organisaatiossasi kattavasti, tehokkaasti ja yhdenmukaisesti.

Keltainen paita Solveon.fi Kuvituskuvia 1200 x 800

Työvoiman hallnta

Toimiva työvoimanhallinta ylläpitää työhyvinvointia ja varmistaa, että oikeat osaajat ovat aina oikeassa paikassa.